Почти 4 тона рециклируеми отпадъци събраха екошампионите в община Русе

By 24 Октомври 2023 Прочетена 334 пъти 0
Почти 4 тона рециклируеми отпадъци събраха екошампионите в община Русе Почти 4 тона рециклируеми отпадъци събраха екошампионите в община Русе снимка: Община Русе

Община Русе е една от трите общини, която беше избрана да е част от есенното издание на инициативата "Екошампиони" на "ЕКОПАК България".

В инициативата се включиха 12 училища на територията на община Русе и над 6000 ученици, които събраха почти 4 тона рециклируеми отпадъци.

Кампанията се проведе за период от един месец в два етапа – образователен и състезателен. Всички участвали училища получиха поощрителни награди - картонени кошчета за разделно събиране на отпадъци.

РЕКЛАМА

 

Три училища събраха най-много отпадъци, като победители станаха възпитаниците на ОУ "Иван Вазов", следвани от СУ "Васил Левски" и МГ "Баба Тонка". Всички те бяха възнаградени за своите усилия с комплекти топки за футбол, баскетбол и волейбол, предоставени от "ЕКОПАК България".

В рамките на кампанията русенските деца взеха участие в 171 еко урока.

Чрез кампанията учениците се информираха за замърсяването с отпадъци, тяхното разпределяне по вид и правилно изхвърляне в контейнерите за разделно събиране.

Учениците научиха също, че отпадъците са ресурс, който може да бъде оползотворен в полза на обществото и природата, което да доведе до създаване на екологична култура на живот.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 00:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net