Разбита улица и огромни бурени в района на блок 56 в Русе

By 24 Юни 2016 Прочетена 1774 пъти 0

Вече повече от 20 години русенци от квартал "Дружба 3" чакат да им се построи улица. През това време та чак до ден днешен хората използват временен път, който е направен заедно с изграждането на блок 56.

Обещана им е улица, която така и не е започната да се строи. Постепенно настилката се разбила, като освен най-обикновени дупки, на места са се образували дълбоки коловози и неравности, които няма как да бъдат избегнати. Шофьорите обаче нямат алтернатива и минават оттам много внимателно, за да не си потрошат автомобилите. 

Въпреки обещанията през годините да се изгради път, това не се е случило. Хората от блока сами се опитвали да подобрят настилката с подръчни материали, но без траен резултат. Писали до Общината за проблема си, откъдето им отговорили, че изграждането на нова улица зависило от ресурса, с който разполагат.

Придвижването пеша пък е свързано с минаване през двора на дом "Майка и дете", по пътека, която хората са си направили сами. Освен това, тази година все още не е косено и минавали по пътеката със страх от змии и кърлежи.

Хората се обърнаха към КИС 13 за съдействие, тъй като разбрали че обещанията са доста разтегливо във времето понятие. Ако пък не им се обърне внимание, те са готови на гражданско неподчинение и затваряне на пътя за Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net