Русенският университет обяви конкурс в рамките на Европейската нощ на учените

By 28 Август 2023 Прочетена 361 пъти 0

Русенският университет обявява конкурс за авторски творби на тема "Моят поглед към кариерите на бъдещето".

Той е част от от поредицата събития, посветени на Европейската нощ на учените 2023, които се провеждат под мотото "Науката и иновациите са ключът към бъдещето, което искаме" с водещо послание "Заедно за Зелена и Дигитална Европа".

Конкурсът е насочен към младежката аудитория на Европейската нощ на учените – ученици от основните и средните училища и студенти, като организаторите очакват оригинални авторски разработки в 3 категории. Желаещите да се включат могат да участват с есе, рисунка или презентация по зададената тема. 

Във всяка от трите категории ще бъдат раздадени по 3 награди според преценката на компетентни журита. Победителите ще спечелят таблет, заелите второ място - външен харддиск, а класираните на трето място ще получат безжични тонколонки.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


Критерии при оценяването на творбите ще бъде оригиналност, авторски принос, съответствие с темата и въздействащата сила на разработката. Организаторите предупреждават, че при установяване на плагиатство, съответната творба ще бъде дисквалифицирана.

Наградите за отличените разработки ще бъдат връчени лично от ректора на Русенския университет акад. Христо Белоев при откриването на Европейската нощ на учените на 29 септември от 10:00 часа в централното фоайе на Ректората в Русенския университет.

По преценка на организаторите някои от разработките ще бъдат публикувани във вестника на Русенския университет "Студентска искра".

Творбите трябва да се изпращат на д-р Виктория Иванова на адрес vivanova@uni-ruse.bg в срок до 25 септември 2023 година, 17:00 часа.

Необходимо е участниците да впишат в изпратената конкурсна творба трите си имена, населено място, електронен адрес и телефон за контакт.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net