ВИДЕО: Събирачи на трюфели, гъби и билки излязоха на голям протест в Русе

By 13 Октомври 2023 Прочетена 774 пъти 0

Близо 1000 събирачи на трюфели, гъби и билки от цялата страна излязоха на протест в Русе срещу проектозакон, който предвижда да плащат патентен данък във всяка община, където извършват дейността си.

Настояват да се запази старият начин на облагане от 10%, когато предават стоката си на пункта.

Протестиращите се събраха на паркинг по пътя за София, след което направиха автошествие до Дунав мост и обратно. Според организаторите, в шествието са участвали над 300 автомобила.

РЕКЛАМА


Събирачите на недървесни продукти вдигнаха плакати против предложението за въвеждане на патентен данък, което за тях било равносилно на геноцид. Временно протестиращите блокираха движението в участък от пътя Русе - София.

Според хората, предлаганият патентен данък не е справедлив, затова настояват да не се налага, а да имат разрешителни, както е при рибарите и ловците за територията на цялата страна. Искат и да се запази старият метод на облагане от 10% на пункта от търговците.

Изпратили са писма до Министерството на финансите и премиера акад. Николай Денков с искане за среща, за да обяснят защо трябва да отпадне патентният данък. Тези писма обаче не са дали резултат.

Заплашват, че ако това не се случи, следващият път ще протестират пред Министерството на финансите в столицата.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 28 Октомври 2023 01:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net