Стотици русенци се включиха в "Безсмъртния полк" по случай Деня на победата

By 09 Май 2018 Прочетена 1183 пъти 0

Стотици русенци се включиха в отбелязването на Деня на победата.

Честванията започнаха пред паметника на Альоша в 11:00 часа. Организатор бе Генералното консулство на Руската федерация в Русе.

С минута мълчание бе почетена паметта на загиналите войници. Генералният консул на Русия Андрей Громов каза в своето обръщение, че днес ние помним всеки, който е загинал, и ще пренесем тази памет напред в поколенията.

"Във Великата отечествена война нашата страна понесе най-много загуби, за да се стигне до Деня на победата - 9 май. Много се радвам, че в Берлин преди 73 години редом до нас са били и нашите български братя. Искам да припомня, че 120 000 българи са били наградени с медали за участието си във войната. Това е нашата обща победа и днес ние помним всички, които са дали живота си за нашето настояще и бъдеще.", заяви в словото си Андрей Громов.

Пред паметника на Альоша присъстваха много ветерани, но и потомци на участвали във войната руснаци и българи. На края на церемонията пред паметника на Альоша, бяха поднесени венци и цветя в памет на загиналите във войната.

След това множеството се отправи на шествие до Руското военно гробище, начело с участниците в "Безсмъртния полк". Те държаха гордо портретите на своите близки, които са се били във войната. На руското гробище бе отслужена панихида и бяха поднесени цветя в знак на почит към всички съветски войници, загинали във Великата отечествена война.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net