ОБНОВЕНА + ВИДЕО: Строителна компания блокира възлово кръстовище на изхода на Русе в знак на протест

By 12 Август 2021 Прочетена 10604 пъти 1 comment
Снимката е илюстративна Снимката е илюстративна снимка: КИС 13 / архив

Строителната компания "Автомагистрали - Черно море" ще блокира пътища и магистрали в различни точки от страната заради неизплатени близо 37 млн. лв. 

Средствата са дължими от държавата за ремонт на автомагистрала "Тракия". От компанията заявиха, че от края на април се опитват да получат заработените средства от държавното дружество "Автомагистрали". 

Те посочиха още, че са проведени редица срещи с екипа на служебния министър Виолета Комитова, като са получили обещание, че на коректните фирми ще бъде платено. До момента е забавено изплащането на заплати в размер на над 7,5 млн. лв. и принудително е спряна работа във всички звена. Предстояли и съкращения на служители.


Протестиращите декларират, че синдикалните действия нямат политически характер.

От 10:30 часа в петък ще бъде блокирано движението на магистрала "Хемус" при пътен възел Белокопитово край Шумен; на магистрала "Тракия" при километър 165 (дясно платно); пътя Русе - Варна на кръстовището за Кубрат (до магазин "Джъмбо" на изхода на Русе); и в София, на бул. "Дондуков" пред Министерския съвет.

Днес от Районния съвет на КНСБ в Русе също изразиха подкрепа към действията на компанията и ще се включи солидарно в защитата и отстояването на правата им.

ОБНОВЕНА на 13 август: Вижте видео от протеста утре в КИС 13 ПЛЮС +.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(1 Vote)
Последно променена в Петък, 13 Август 2021 12:57
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net