ВИДЕО: "Виртуалната опашка" на Дунав мост - как работи системата?

By 06 Юли 2023 Прочетена 658 пъти 0

Всички шофьори на тежкотоварни камиони, престояващи на територията на община Русе, следва да получат номер от виртуалната опашка за преминаване на Дунав мост, като престоят на буферния ТИР-паркинг не е задължителен.

Целта е да бъде спазена забраната за спиране и престой на камионите по булевардите "България" и "Тутракан".

Номер за т.нар. "виртуална опашка" може да бъде взет срещу предоставяне на талон за регистрация на МПС от административната сграда на ТИР-паркинга без да е необходимо влизането, на място непосредствено преди подхода към Дунав мост от служители на дружеството, както и от официалния представител на съответния паркинг, на който камионът престоява.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


За тежкотоварните автомобили на паркинга на бул. "България", уведомяването за възможността за преминаване към Дунав мост се осъществява съгласно автоматичната информационна система, която е въведена на съоръжението.

Всички останали лица следва да предоставят телефон за връзка, на който да бъдат уведомени, когато настъпи редът им за преминаване. Според шофьорите на паркинга, средната продължителност на престоя там е около 3 часа.

Според шофьорите би било най-добре престоят в района на Дунав мост да се избегне, особено за български и румънски ТИР-ове.

От Общината поясниха, че виртуалната опашка работи на принципа "първи по време – първи по право", като изключение се допуска единствено за стоки със специален режим на преминаване.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 06 Юли 2023 14:23
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net