Задържаха двама нелегални мигранти в Русе, единият е под карантина, а другият в ареста /ВИДЕО/

By 05 Март 2020 Прочетена 1237 пъти 0

Двама афганистанци са задържани тази сутрин на русенския Дунав мост.

Тъй като единият от тях има лека температура е настанен в Инфекциозното отделение на Университетска болница "Канев" със съмнение за коронавирус. Взета му е проба, която ще бъде изпратена за иследване във Варна. Другият нелегален имигрант е задържан в ареста.

Резултатите на всички изследвани към момента пациенти от област Русе са отрицателни. Това стана ясно от провелото се днес заседание на Областния оперативен щаб във връзка с коронавируса.


От заседанието стана ясно, че ще се провеждат съвместни проверки от страна на кметовете на населените места и полицията дали хората, които са под доброволна карантина я спазват. 

 

Междувременно от Регионалната здравна инспекция препоръчват отмяната на всички организирани обществени събития, които ще се състоят на закрито, в това число и Мартенските музикални дни. Към момента няма изрична забрана и решението за това дали дадено събитие да се състои или не зависи от организаторите.

С цел недопускане навлизане на заразата и съответно нейното разпространение, проби за коронавирус вече ще се вземат и от болните, които се лекуват от вирусна пневмония.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 05 Март 2020 17:52
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net