Зам.-министърът на образованието Петър Николов се срещна с ръководството на Русенския университет

By 24 Юни 2017 Прочетена 1635 пъти 0
На работната среща бяха обсъдени още актуални теми като качеството на висшето образование в България и финансирането на университетите На работната среща бяха обсъдени още актуални теми като качеството на висшето образование в България и финансирането на университетите

Заместник-министърът на образованието и науката Петър Николов проведе работна среща с академичното ръководство на Русенски университет "Ангел Кънчев". На нея присъства и народният представител от Обединените патриоти Искрен Веселинов.

Повод за посещението на Петър Николов във висшето училище бе откриването на международната конференция CompSysTech’17.

По време на работната среща заместник-министърът бе запознат с историята на университета и специалностите, които могат да се изучават в него. Той похвали работата на висшето учебно заведение.

 "Вашият университет е сред положителните примери в България за разширяване на спектъра от специалности, защото тук те се откриват според нуждите на пазара на труда."

Бяха обсъдени още актуални теми като качеството на висшето образование в България и финансирането на университетите.

Заместник-министърът на бразованието увери, че един от приоритетите на правителството е именно образованието и че предстои да бъдат извършени редица промени в Закона за развитието на академичния състав и в Закона за висше образование. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net