ВИДЕО: АПИ с мерки по опасен участък от пътя София - Варна край Търговище

By 04 Септември 2023 Прочетена 916 пъти 0

След множество протести на граждани, Агенция "Пътна инфраструктура" изпълни набелязаните краткосрочни мерки за обезопасяването на участъка от пътя в района на "Момина чешма" край Търговище.

Това място е част от пътя София - Варна с много пътно транспортни произшествия и загинали. В началото на август лично министърът на регионалното развитие и благоустройство посети мястото и след среща с близки на загинали и пострадали, се ангажира с мерки за обезопасяването на опасният участък.

Оттук започва проходът "Боаза" в посока София, има отбивка за вилната зона, както и крайпътна чешма с място за почивка за пътуващите. Честите нарушения тук са опасните изпреварвания с висока скорост. Има забрана за ляв завой към вилната зона, която обаче почти не се спазва.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


След направен оглед на мястото от работна група, бяха направени предписания за обезопасяването му, в кратки срокове.

Планирано е да се направи нощно осветление на участъка. Ще се проведе и на обществена поръчка за реконструкцията на пътя.

Шофьори и живущи във вилната зона са убедени обаче, че напрежението в тази част от пътя ще намалее тогава, когато движението се поеме от строящата се в момента магистрала "Хемус".

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 04 Септември 2023 16:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net