ВИДЕО: Наградиха победителите в конкурса за най-добро домашно вино в Търговище

By 22 Декември 2023 Прочетена 1419 пъти 0

Община Търговище отличи победителите в конкурса за най-добро домашно вино.

Това се случи на своеобразен празник в рамките на Коледния базар на площад "Независимост". Там се проведе и кулинарната изложба на сарми, в която се включиха участници от 9 населени места в общината.

Победителите в конкурса за вино бяха определени от комисия, в състав: инженер-технолозите на вино Стефан Панайотов и Добрин Рашков, както и Мартин Владимиров, собственик на ресторант в Търговище. Наградите връчи секретарят на Общината Христалина Халачева.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Победителят и в двете категории, за бяло и за червено вино, се оказа един и същ. Това е Стоян Стоянов от село Мировец. Комисията оцени високо произведените от него вина от сортовете мерло и мускат.

Поощрение в категорията "Червено вино" получи Атанаска Петрова от село Буховци за приготвеното от нея вино от сортовете отел, димят, чауш и руско чудо. Гроздето е собствено производство. Тя участва в конкурса с три вида вино и продължава да отглежда стария гроздов сорт чауш.

Специална награда е присъдена на Димитър Пенчев от Макариополско за неговото вино от кайлъшки мискет.

В конкурса бяха регистрирани за участие 30 вина. От тях 5  са бели и 25 - червени. Сред производителите се отличават и десет дами.

В рамките на празника бе проведена и кулинарната изложба-томбола "Сармички за всички". В нея се включиха членове на читалищата в селата Буховци, Алваново, Макариополско, Стража, Пробуда, Баячево, Лиляк, Божурка и Дралфа. Майсторки от тези села представиха различни видове постни сарми, както и рецептите за тяхното приготвяне.

В програмата участва и коледарската група на Професионален фолклорен ансамбъл "Мизия". С празника Община Търговище пожелава на всички съграждани здраве, благоденствие и светли празнични дни.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Декември 2023 16:36
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net