4 нови случая на COVID-19 в Разградско, единият се лекува в Русе /ВИДЕО/

By 04 Юни 2020 Прочетена 2783 пъти 0

Установени са четири нови случая на заразени с коронавирус в област Разград.

Става дума за три жени, едната от които е под домашна карантина, а останалите две са настанени в инфекциозното отделение в Разград, и мъж на 54 години, който се лекува в русенска болница.

Мъжът е с пневмония, но в добро общо състояние, обясни за Новините на телевизия КИС 13 директорът на Региоаналната здравна инспекция в Русе д-р Маргарита Николова. Това е вторият болен от коронавирус от Разградско, който се лекува в русенска болница.


Останалите три случая на заразени с коронавирус са на жени от областта. Две от тях - на 69 години от Разград и на 73 от Исперих, са настанени в инфекциозното отделение на Многопрофилната болница в Разград, а третата жена – на 64 години от село Ясеновец е поставена в изолация в домашни условия за 28 дни, тъй като не проявява клинични симптоми и е без придружаващи заболявания.

Към момента са установени 20 контактни лица на заболелите. Продължава епидемиологичното проучване. В двете лечебни заведения е извършена дезинфекция, съгласно указанията, а отделенията, където са лежали преди това двете жени са затворени за срок от 24 часа. Взети са проби на пациентите и медицинския персонал.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 04 Юни 2020 15:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net