Броят на децата и учениците с наднормено тегло в Разградско се увеличават значително

By 29 Юни 2017 Прочетена 962 пъти 0

Значително увеличение на броя на децата и учениците с наднормено тегло през миналата година отчитат здравните инспектори в Разградска област.

Оценката съдържа 143 анализа на здравословното състояние на подрастващите, изпратени от медицински специалисти от здравните кабинети на детски заведения и училища. Измерени са показатели при 3576 деца и близо 12 хиляди ученици.

Изследванията сочат, че наднорменото тегло се е увеличило при всички възрастови групи. Направените профилактични прегледи в детските градини показват, че 10,4% от децата са с отклонения в здравословното състояние. При тях преобладават затлъстяване - 5,2% и пневмонии - 1,2%.

При учениците са регистрирани също 10,4% отклонения в здравето. При тях най-често срещаните проблеми са свързани със затлъстяване - 8,6% и смущения в зрението – 0,3%.

През миналата година са били диспансеризирани 105 и 617 ученици. Според анализа притеснителни са и смущенията в зрението на учениците от всички възрастови групи.

Според здравните инспекторите е необходимо да се разшити обхватът на профилактичните прегледи при общопрактикуващите лекари.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net