МВР и "Разградлес" продължават съвместните действия срещу незаконната сеч /ВИДЕО/

By 12 Май 2020 Прочетена 1357 пъти 0

Продължават съвместните действия на Общинско предприятие "Разградлес" и Областната дирекция на МВР срещу незаконния добив на дървесина.

Поредният пример за незаконен добив на дървесина е от края на миналата седмица в землището на село Побит камък. Там горските стражари 3 дни патрулират по сигнали за нарушения. Установяват товарене на дървесина и след предупреждение от тяхна страна, нарушителите се опитват да избягат като насочат автомобила към горските стражари. Колата се блъска в дърво, а 26-годишният шофьор – криминално проявен и осъждан, и с нова влязла в сила присъда, побягва в неизвестна посока, а съучастникът му, 56-годишен мъж, е задържан и са му съставени два акта по Закона за горите.


На другия ден съвместната акция продължава с посещение на адрес в село Острово, където е открита дървесината от курса преди засичането на нарушителите. Там са установени още 0,6 куб. метра дървесина и са съставени актове за незаконен добив и транспортиране, а дървата са иззети.

От "Разградлес" призовават гражданите да не купуват незаконно добита дървесина без документи, защото при установяване на такава тя ще бъде изземвана, а те ще останат без дърва и без парите, които са платили за тях.

Проверки за подобни случаи предстоят в две населени места в Разградска област, за където има информация, че се съхранява незаконно добита дървесина.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 12 Май 2020 17:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net