ВИДЕО: На 23 и 24 юни ще се проведе традиционният фестивал "Белите нощи на Разград"

By 16 Юни 2022 Прочетена 920 пъти 0

На 23 и 24 юни ще се проведе традиционният фестивал на материалното и нематериалното културно наследство "Белите нощи на Разград".

Символични домакини на събитията ще бъдат културните институции в града. Един от акцентите в програмата ще бъдат археологическите експозиции в Интерактивния музей на Абритус. 

В Художествената галерия "Проф. Илия Петров" сред картините от последното издание на пленера "Мистика и реалност" ще се представят талантливи възпитаници на Центъра за работа с деца.

В къща-музей "Станка и Никола Икономови" ще бъде представена пък най-новата книга на една от най-популярните съвременни автори в страната Неда Антонова "Жените в българската история".

РЕКЛАМА


В къща-музей "Анание Явашов" ще се срещнат няколко епохи. Посетителите ще могат да разгледат изложбата от находки "Кремъчна работилница и некропол от с. Каменово", както и мултимедийната презентация с културните акценти от живота на стария Разград.

В Етнографския музей посредством танц Капанският ансамбъл ще пресъздаде ритуалите, свързани с Еньовден.

Археологическите находки в село Каменово са друг акцент на "Белите нощи на Разград". На втория етаж на Интерактивния музей на Абритус посетителите ще могат да видят Боровското съкровище от IV в. пр. Н.е.

Новият момент във фестивала е награждаването на победителя в първия Национален литературен конкурс за драматургия "Антон Страшимиров". Церемонията ще се проведе на Вила "Урбана", а след нея започва танцовият спектакъл "Мистичен ритъм".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 16 Юни 2022 18:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net