Обсъждат програмата за развитие на читалищната дейност в община Разград /ВИДЕО/

By 13 Април 2021 Прочетена 1160 пъти 0

Обсъждат годишната програма за развитие на читалищната дейност в община Разград за тази година.

Това ще стане на насрочената за 27 април сесия на Общинския съвет, която телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО. Прпграмата е изготвена въз основа на постъпилите предложения на председателите на народните читалища на територията на общината.

Документът е съобразен с политиката на местната власт за укрепване и утвърждаване на читалищата като уникални духовни и културни средища, съхраняващи националната култура и идентичност. Предвидени са дейности по програмата на ЮНЕСКО "Живи човешки съкровища", насочена към запазване на нематериалното културно наследство.


Читалищата планират да разширят дейността на своите художествени колективи, с цел популяризиране на фолклорните традиции на различните етноси и етнографски групи. В програмата е предвидено подобряване на техническото обезпечаване на съставите. 
Ще се организират творчески срещи, разменни гостувания, културен обмен между тях и партньорство за съвместни чествания.

Предвидена е също богата концертна дейност и участие на читалищните формации в събитията от културния календар на община Разград, едно от които е Панаирът на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествените занаяти.

През тази година продукцията си ще покажат и детските танцови школи. Ще има открити уроци на битов оркестър в учебните заведения, както и разширяване обхвата на клубове, кръжоци и ателиета за приложно изкуство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 13 Април 2021 17:01
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net