fbpx

Община Разград създава звено за самоохрана

By 29 Ноември 2020 Прочетена 1133 пъти 0
Община Разград създава звено за самоохрана Община Разград създава звено за самоохрана снимка: КИС 13 / архив

Община Разград получи лиценз за извършване на частна охранителна дейност по Закона за частната охранителна дейност от Министерството на вътрешните работи.

Дейността, която ще се извършва въз основа на този документ, е "самоохрана" – т.е. общински служители могат за охраняват общински обекти, но Общината няма право да сключва договори за охрана на други обекти, уточняват от пресцентъра на местната администрация.


Досега на четири от общинските обекти – бившата Жандармерия, недостроената сграда на МВР, базата на ОП "Паркстрой" и Гробищния парк се извършваше физическа охрана от външна фирма на база договор след провеждане на обществена поръчка. Последният подобен договор изтича на 30 ноември, а от 1 декември тези обекти ще се охраняват от 13 охранители, назначени към Община Разград.

Новата дейност не е равносилна на дейността на общинска полиция, тъй като служителите в звеното за самоохрана ще имат само охранителни, но не и контролни функции.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 29 Ноември 2020 12:37
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.