ВИДЕО: Одобрен е проектът за ремонт на библиотеката и още две културни институции в Разград

By 20 Юли 2021 Прочетена 1748 пъти 0

Предлагат Общината в Разград да поеме дълг от 193 000 лева по финансов инструмент за участие с проект за подобряване на материалната база на три културни институции в града.

Става дума за Регионалната библиотека "Проф. Боян Пенев", Музикалната школа към НЧ "Развитие - 1869", както и Етнографския музей.

Докладната беше разгледана на заседание на постоянните комисии. Предложението ще бъде гласувано на сесията на Общинския съвет на 27 юли, която телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО.


Заместник-кметът Добрин Добрев представи докладна записка за договора за кредит, по силата на който Община Разград трябва да поеме дългосрочен дълг за реализация на мерките за енергийна ефективност и реконструкция на сгради в сферата на културата и изкуството. Той обяви, че вече безвъзмездната финансова помощ е одобрена, като се очаква покана за сключване на договора до дни.

В хода на заседанието бе докладвано, че е получено писмо, с което ръководството на библиотеката сигнализира за необходимост от спешен авариен ремонт на покрива, който е силно компрометиран. Добрин Добрев заяви, че ще бъде направено обследване.

Общата стойност на проекта, по който ще се ремонтират културните институции е 825 000 лв., като размерът на безвъзмездната финансова помощ е 572 000 лв., кредитът по финансовия инструмент е малко над 193 000 лв., а собственото финансиране на Общината е 60 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 20 Юли 2021 18:07
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net