Панаирът на киселото мляко в Разград с номинация за Годишните награди в туризма

By 13 Декември 2016 Прочетена 1741 пъти 0

За първа година Министерството на туризма организира конкурс за годишни награди в сектора.

В продължение на повече от един месец са били подадени над 200 кандидатури в 16 категории. От одобрените е и традиционният Панаир на киселото мляко и фестивал на народните традиции и художествени занаяти в Разград. Той се състезава в категория „Специализиран туризъм“.

До 18 декември продължава гласуването в интернет като до момента Разград води в класацията.

Панаирът на киселото мляко започва през 2002 година и се утвърждава като едно атрактивно събитие, което представя пред гостите от страната и чужбина традиционни занаяти, демонстрации, дегустации, забавни състезания, конкурси, изложби, научни презентации и концерти за популяризиране на народните традиции и уникалното капанско кисело мляко. 

През годините Панаирът се развива като се обособява и „Фестивал на народните традиции и художествени занаяти“. Има участници от България и чужбина, които представят различни художествени занаяти - дърворезба, рисуване върху стъкло, текстил и керамика, капански сувенири, плетиво, бижутерия, ковано желязо, изработка на кукли в народни носии, кожухарство, абаджийство и иконопис.

Като основни конкутренти на панаира на киселото мляко в Разград се очертават археологическият резерват "Старинен Пловдив" и Летният вагнеров фестивал в София.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net