Първи починал от COVID-19 в Разградско, регистрираха и нов случай

By 12 Юни 2020 Прочетена 2813 пъти 0
Първи починал от COVID-19 в Разградско, регистрираха и нов случай КИС 13

Първи починал пациент с COVID-19 регистрираха в област Разград.

За това съобщиха от Регионалната здравна инспекция в Лудогорието. Става въпрос за 79-годишен мъж от Исперих, който е бил настанен в МБАЛ - Разград на 8 юни с пневмония. Мъжът е имал захарен диабет, сърдечна недостатъчност и артериална хипертония.

Днес по обед пациентът рязко се влошил и е бил поставен на командно дишане. Въпреки активната реанимация възрастният мъж починал.

Община Исперих ще извърши служебно погребение, спазвайки всички противоепидемични мерки. Областният оперативен щаб за борба с COVID-19 в Разград изказва съболезнования на близките.


Междувременно от РЗИ - Разград съобщават, че е регистриран нов случай на COVID-19 в областта. Той отново е от село Ясеновец, като става дума за мъж на 70 години, който е съпруг на хоспитализирана на 10 юни жена.

Новият пациент е потърсил медицинска помощ вчера с оплаквания от болки в гърлото. Веднага е бил настанен в Инфекциозното отделение на МБАЛ - Разград и му е взета проба за евентуално наличие на COVID-19, която е изследвана в разградската PCR-лаборатория. Резултатът му е положителен. Новозаразеният има и придружаващо заболяване - бронхиална астма.

С това случаите на COVID-19 в област Разград вече стават 40, като от тях активни са 30. На стационарно лечение в болницата в Разград са 11 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 12 Юни 2020 17:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net