Продължават ремонтите на основни пътни отсечки в Разград /ВИДЕО/

By 07 Май 2021 Прочетена 1430 пъти 0

Продължава ремонтът на натоварени пътни отсечки в Разград.

За един месец вече е спряно движението в близо 500-метров участък от булевард "Странджа". Обявена е и обществена поръчка за основен ремонт на бул. "Априлско въстание".

Строително-ремонтните работи по булевард "Странджа", които текат в момента са в участъка между двете кръстовища с улиците "Янтра" и "Тополница". Тук рехабилитацията на пътното платно обвхаща отсечка с дължина от 490 метра.

До 25 май пък се подават оферти за обявена от общината обществена поръчка за ремонт на 2400 метра от булевард "Априлско въстание" и още един участък от булевард "Странджа" с дължина 400 метра.


Дейностите включват фрезоване на асфалтова настилка; профилиране на уличните платна; изрязване, фрезоване и кърпеж на компрометирани участъци; възстановяване основата на пътното платно, където е необходимо. Освен това ще бъдат положени по 4 см. неплътна и плътна асфалтова смес.

Ще бъдат повдигнати и подменени капаците на ревизионните шахти, уличните оттоци и тротоарните кранове, а където липсват ще бъдат възстановени бордюрите. Предвижда се да бъдат направени и 8 повдигнати пешеходни пътеки с ширина 4 метра.

Общата прогнозна стойност на проекта е близо 1 600 000 лева без ДДС. Припомняме, че проектът за правителственото решение за отпускане на финансовия ресурс бе за 1 000 000 лв., но впоследствие бяха приети аргументите на кмета на Разград Денчо Бояджиев за необходимостта от значително по-голяма сума и с Постановление на Министерски съвет бяха отпуснати 1 900 000 лв.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 07 Май 2021 16:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net