Променят наредбата за движение по общинските пътища и улици в Разград

By 18 Януари 2017 Прочетена 1361 пъти 0

Общинският съвет в Разград ще гласува промени в Наредба №12 за организация на движението по общинските пътища и улици.

При прилагането й са установени някои неясноти и неточности в отделни членове, както и различно тълкувание при прилагането. Има и несъответствия между размери на глоби, налагани за едно и също нарушение по Закона за движение по пътищата.

Налице е непълнота и неточност в някои от обособените участъци за кратковременно паркиране "Синя зона" като се посочва началото на зоната, но не и краят й. Освен това след извършения проект за ремонт на централната градска част, на бул. "България", в участъка от "Стефан Караджа" до ул. "Бузлуджа" е променена организацията на движение. Всичко това налага промени и в наредбата.

Предвижда се на входовете на платените паркинги задължително да се изписват работното време и цената за паркиране, а сините зони ще бъдат конкретно очертани. Определя се и глоба 200 лв за лице, което паркира на място, определено за моторни превозни средства на хора с трайни увреждания.

Целта на промените в Наредба 12 е не само да се подобри движението по общинските пътища и улици, но и да се повиши и събираемостта на общинските такси.

Промените ще бъдат обсъдени и гласувани на предстоящото редовно заседание на Общинския съвет на 31 януари, което телевизия КИС 13 ще излъчи пряко от 13:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net