Разград отбеляза Националния ни празник с богата програма /ВИДЕО/

By 03 Март 2020 Прочетена 1595 пъти 0

Стотици граждани се стекоха на площад "Възраждане" в Разград за честването на 142 години от Освобождението на България от Османско владичество. В знак на прознателност, пред Мавзолея-костница бяха поднесени венци и цветя от институции, организации, партии и граждани.

Тържеството на площад Възраждане започна с изпълнение на стихотворението "Аз съм българче" от Преслава Неделчева от ОУ "Никола Икономов". След това бе издигнат националният трибагреник от един от почетните граждани на Разград, професор Нейко Стоянов под звуците на акапелното изпълнение на химна на Република България от Текин Зекериев.

Трети март е онази повратна точка между Безвремието и Бъдещето, след която България се ражда отново, за да заеме своето място върху картата на Европа, каза в словото си кметът на Разград Денчо Бояджиев. Ще оцелеем и ще пребъдем, ако опазим духа и паметта за миналото, за са го предадем на идващите след нас поколения, заяви още градоначалникът.


Честването на Трети март продължи с поднасянето на венци и цветя пред Мавзолея-костница на загиналите за освобождението на България и Разград руски войни. След това от двата мотоклуба в града потеглиха на рокерско шествие до Руския паметник край село Езерче, където се е провело първото сражение в Североизточна България от Руско-турската Освободителна война. Последва богата празнична програма с изпълнения на фолклорни състави.

Празникът завърши с общобългарската инициатива "Пробуждане с хоро", в което се включи и кметът Денчо Бояджиев.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 03 Март 2020 18:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net