След падането на карантината: Нови 4 случая на COVID-19 в Ясеновец /ОБНОВЕНА/

By 29 Май 2020 Прочетена 6554 пъти 0
След падането на карантината: Нови 4 случая на COVID-19 в Ясеновец /ОБНОВЕНА/ КИС 13

Два нови случая на заразени с коронавирус са установени в разградското село Ясеновец.

Става дума за жени на 57 и 77 години. И двете са настанени в Отделението по инфекциозни болести към Многопрофилната болница в Разград.

57-годишната жена е лежала в отделението по Пневмология и фтизиатрия с диагноза "Пневмония". Взет й е респираторен материал за изследване, като резултатът от PCR-теста се оказал положителен за коронавирс. Жената е приведена в Отделението по инфекциозни болести към многопрофилната болница в Разград. Тя е с придружаващи заболявания, но е в задоволително общо състояние.

Предприети са незабавни противоепидемични мерки за недопускане разпространението на COVID-19 в отделението по Пневмология и фтизиатрия. На персонала и на лежащо болните там са взети проби за изследване.


Другият случай на новозаразен е на 77-годишна жена, която е била настанена в Инфекциозното отделение след положителен резулат за COVID-19. Тя също е с придружаващи заболявания, включена е на кислородна терапия и е в увредено общо състояние.

Установени са 4 контактни лица. Връчени им са предписания за спазване на 14-дневна карантина и са взети материали за изследване.

С новите два случая, общият брой на заразените с COVID-19 на територията на област Разград стана 18. От изследваните 14 деца от село Ясеновец няма положителни.

Продължава тестването на целева група – персонал на детски градини и ясли на възраст над 55 години, определени от РЗИ – Разград, като до момента всички проби са отрицателни.


По-късно днес бяха установени и още два случая на COVID-19 в Лудогорието.

Положителните проби са на жена на 36 години и мъж на 62 -  също от село Ясеновец. Те са контактни лица на 77-годишната жена, която е в Инфекциознот отделение с коронавирус. Лицата са без оплаквания и придружаващи заболявания. Поставени са под 28-дневна домашна карантина и наблюдение от РЗИ-Разград.

С тези нови два случая, общият брой регистрирани болни от COVID-19 за областта са 20 човека, като един е оздравял.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 29 Май 2020 17:38
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net