В навечерието на празниците отвориха два коледни базара в Разград

Единият е разположен в централната част на града, а другият - в ЖК "Орел" Единият е разположен в централната част на града, а другият - в ЖК "Орел" снимка: КИС 13

Два базара организира Община Разград в навечерието на коледните и новогодишните празници.

На тях се предлагат хранителни стоки и разнообразни коледни артикули.

Единият базар е разположен в централната част на града в пространството между Художествената галерия "Проф. Илия Петров" и джамията "Ибрахим паша". Той включва 13 шатри и 3 каравани на търговци от Разград, Варна, Търговище и Велико Търново.


Работят две скари, предлагат се понички, палачинки, месни и млечни изделия, греяно вино, чай, сладки, ръчно изработени коледни изделия, играчки и чорапи.

Интересът на търговците към базара в ЖК "Орел" е по-слаб, но ръководството на Община Разград счита, че коледната атмосфера трябва да се усеща не само в централната градска част, а и в кварталите. Затова реализира намерението си базар да има и в най-големия жилищен комплекс, като целта е той да се превърне в традиционен. Там също работят временни обекти за хранене и шатри за търговия. Коледната украса на двата базара бе оформена от общинското предприятие "Паркстрой".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 17 Декември 2019 15:50
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.