fbpx

ВИДЕО: В Разград ангажираха 20 трайно безработни за аварийни дейности през декември

By 03 Декември 2021 Прочетена 1488 пъти 0

20 трайно безработни в Разград са ангажирани с аварийни дейности през декември. Програмата за обучение и заетост се реализира от Общината съвместно с дирекция "Бюро по труда".

Дейностите включват почистване на сняг, отстраняване на суха листна маса около отводнителните шахти и почистване на речните дерета.

Проектът осигурява заетост на 20 ниско квалифицирани лица, като 6 от тях работят заедно със служителите на общинско предприятие "Паркстрой", а останалите 14 са разпределени в селата в общината, съобразно големината и особеностите на населеното място.

РЕКЛАМА


Към кметствата в Мортагоново, Стражец, Благоево и Дянково са наети по двама души, а в селата Пороище, Дряновец, Липник, Топчии, Киченица и Ясеновец е назначен по един човек. Останалите населени места не са включени, тъй като или не е проявена инициатива от кметствата или не е имало местни жители, отговарящи на изискванията на програмата да са регистрирани като безработни поне от 12 месеца.

Ангажираните с аварийни дейности ще работят по 4 часа на ден и ще получават заплащане на база на минималната работна заплата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Ad Sidebar