ВИДЕО: В Разград обсъдиха прозрачността и публичността на Общинската администрация

By 20 Октомври 2022 Прочетена 1115 пъти 0

Среща на тема "Общината – по-близо до гражданите" се проведе в Разград.

Събитието е организирано от Международния републикански институт и Общината, и е част от дейностите по програма за справяне с уязвимостта към корупцията на общинско ниво.

На срещата с граждани активно участие взеха заместник-кметовете Добрин Добрев и Мирослав Грънчаров и председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев.

Според изследването на института, около 30% от жителите на Общината се интересуват от политически новини и информация, свързани с Разград, 19% знаят кога се провеждат заседанията на Общинския съвет, а 38% смятат, че е възможно обикновените хора да влияят на решенията, които се вземат.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА


От Общината постоянно надграждат мерките, свързани с достъпността и прозрачността в работата на администрацията. 
Председателят на Общинския съвет Стоян Ненчев сподели опит по отношение на прозрачността на работата на местния парламент.

Той подчерта, че Разград е сред малкото Общини, където заседанията на местния парламент се излъчват НА ЖИВО по регионална телевизия и местно радио. Това става чрез телевизия КИС 13 и Общинско радио - Разград, като заседанията се радват на сериозен обществен интерес както по време на преките излъчвания, така и чрез повторенията, посочиха още от Общинската администрация.

Намерението на експертите от Републиканския институт е не само да се идентифицират проблемите, но и да се обсъдят в работни групи с участието на местните власти и граждански структури, за да се предложат и конкретни решения.

В проучването на Международния републикански институт са участвали 10 общини. За всяка от тях са описани констатации и препоръки във връзка с уязвимостта към корупция.

Вижте повече по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 20 Октомври 2022 20:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net