3 нови случая на COVID-19 в Разградско, интубираха пациент в Русе

By 13 Юли 2020 Прочетена 2110 пъти 0
3 нови случая на COVID-19 в Разградско, интубираха пациент в Русе КИС 13

77 са новите потвърдени случаи на коронавирус в България за последното денонощие. Един човек е починал, а 8 са оздравелите след болнично лечение.

Активните случаи са 3665, от които 535 са хоспитализирани, а 33 са в интензивно отделение.

Регистрирани са и 3 нови случая в област Разград и 1 в Русе.

По данни на Регионална здравна инспекция в Разград, единият заразен е мъж на 51 години от село Езерче, община Цар Калоян. Той е потърсил медицинска помощ на в МБАЛ "Св. Иван Рилски", където е хоспитализиран в изолатора на Отделението по пневмо-фтизиатрични болести. Положителният резултат от пробата е бил потвърден в лабораторията към разградската болница. Лицето е с Хронична сърдечна недостатъчност.

РЕКЛАМА:


Вторият случай е на 49-годишен мъж от Исперих, който също е настанен в изолатора на Отделението по пневмо-фтизиатрични болести в МБАЛ "Св. Иван Рилски". Пациентът не съобщава за придружаващи заболявания.

Третият случай е на мъж на 37 години от исперихското село Китанчево. Той е без клинични оплаквания и е с предписание за 14-дневна домашна карантина.


По данни на Регионалната здравна инспекция в Русе е констатиран нов случай на лице, заболяло от коронавирус. Става дума за 27-годишен мъж, който не проявява симптоматика и за момента се намира под домашна карантина.

Междувременно стана ясно, че от вчера един от хоспитализираните пациенти е интубиран. Касае се за мъж на 67 години от Русе. Той беше приет на лечение в Специализираната белодробна болница "Д-р Димитър Граматиков", но е приведен в COVID-отделението за интензивни грижи към УМБАЛ "Канев". Мъжът е с пневмония и придружаващи заболявания.

Към момента активните случаи в областта са 42, като на домашно лечение са 27 души.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 13 Юли 2020 18:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net