Абсурд: Масово заличиха плакатите на Община Русе за COVID-19 /ВИДЕО/

By 23 Март 2020 Прочетена 1517 пъти 0

Община Русе отново ще разпечата и разлепи в целия град плакатите Остани вкъщи, след вандалските прояви през почивните дни.

На повечето рекламни пана, плакатите бяха или разкъсани, или върху тях бяха залепени други. Те са част от разяснителната кампания на Общината, свързана с извънредното положение заради коронавируса.

Кръстовището между улица "Борисова" и бул. "Скобелев" е едно от малкото места в Русе, на които плакатите могат да се видят в цялостния им вид. Те са на Oбщинско предприятие "Русе арт" и бяха разлепени, за да стимулират възрастните и болните хора да се обаждат на специалните телефони за доставка на храна и лекарства до адрес. Плакатите показват и необходимите хигиенни мерки, които гражданите трябва да спазват, за да се предпазят от заразяване с коронавирус.


Вчера обаче беше установено, че на повечето места в града плакатите са или разкъсани или върху тях тенденциозно са залепени други рекламни материали. Общинският съветник от ВМРО Траян Тотев каза за Новините на телевизия КИС 13, че ще предложат промяна в Наредбата, за да не може друг път Общината да бъде поставяна в подобна ситуация.

Очаква се предложението за сформиране на работна група да бъде направено още на следващото заседание на Общинския съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 23 Март 2020 18:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net