Близо 2000 апостила са издадени от Областната администрация в Русе през 2019


Близо 2000 апостила са издадени от Областната администрация в Русе през миналата година.

Това е специално удостоверение на документ за чужбина с печат за заверка от държавата, в която е издаден. Притежаващите апостил документи се освобождават от всякаква допълнителна форма на легализация.

Сред най-масово подаваните заявления за поставяне на апостил в Областната администрация в Русе са за документи относно семейно положение, постоянен адрес, за сключване на брак от български граждани в чужбина и за актове за раждане.


С цел намаляване на административната тежест и максимално улесняване на гражданите е възможно чрез едно заявление да бъдат изискани няколко апостила. 
За 2020 има постъпили вече три завления за издаване на апостил.

Услугата бе децентрализирана в началото на миналата година за улеснение на гражданите, на които не се налага да пътуват до София за издаването на апостил. В областните администрации подобни заверки се правят не само на документи, издадени от общините в съответната област, но и от цялата страна.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 02 Януари 2020 17:12
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.