Дрогираният шофьор, предизвикал ПТП-то със загинал край хижа "Приста", остава в ареста

By 09 Март 2023 Прочетена 2662 пъти 0
Дрогираният шофьор, предизвикал ПТП-то със загинал на хижа "Приста", остава в ареста Дрогираният шофьор, предизвикал ПТП-то със загинал на хижа "Приста", остава в ареста снимка: КИС 13

Шофьорът, който причини тежката катастрофа на хижа "Приста" миналия месец, остава за постоянно в ареста.

Припомняме, че на 17 февруари, 39-годишен мъж загина при тежка катастрофа в района на хижа "Приста", след като водачът загубил управление над автомобила, напуснал вдясно платното за движение и се блъснал в дърво.

Впоследствие беше установено, че пробата му за наркотични вещества е дала положителен резултат.

Определението на Окръжен съд – Русе, с което е взета мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на М. Ш., бе потвърдено от Апелативния съд във Велико Търново и влезе в законна сила.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

Мъжът е бил привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 17.02.2023г. при управление на „Фолксваген Пасат" нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост причинил смъртта на Н. К., като деянието е извършено след употреба на метамфитамин.

Според въззивните магистрати, Окръжен съд – Русе правилно е приел за установено, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършил престъплението, за което е бил привлечен към наказателна отговорност.

За такова деяние законът предвижда наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години. Законосъобразен е бил изводът на първоинстанционния съд, че е налице реална опасност М. Ш. да се укрие, предвид тежестта на предвидената санкция в съчетание с обстоятелството, че семейно-социалния му статус не разкрива ангажименти и уседналост на адреса, на който живее.

И тричленният съдебен състав също е счел, че на този етап от производството мярка задържане под стража е единствено възможна, поради което е потвърдил определението на Окръжен съд – Русе и то вече е в законна сила.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 09 Март 2023 14:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net