Едва 30 души излязоха на протест в Русе срещу 5G мрежата /ВИДЕО/

By 06 Юни 2020 Прочетена 4637 пъти 0

Едва 30 души се събраха на протест в Русе срещу изграждането на 5мрежа на територията на страната.

Те настояват Народното събрание да приеме решение за налагане на мораториум върху експериментирането, изграждането и въвеждането в експлоатация на телекомуникационно оборудване, работещо по стандарт 5G. Действието на тази забрана да бъде в сила до предоставянето на неоспорими резултати от международно приети eкспериментални, епидемиологични и други научни изследвания, доказващи липса на вредно биологично въздействие при кратковременна и хронична експозиция от радиочестотно излъчване на 5G върху хората и природа, настояват протестиращите.


За целта в Русе се събират подписи на национално и местно ниво, които ще бъдат внесени съответно в Народното събрание и Общинския съвет.

Според протестиращите водещи учени и медици от цял свят посочват 10 000 рецензирани научни изследвания, които показвали вредите за здравето от радиочестотното излъчване, използвано за безжичната комуникация като рак, повреда на ДНК, сърдечно-съдови заболявания, неврологични увреждания, отслабване на имунната система, а при децата – аутизъм, хиперактивност и астма.

Вижте повече за позицията на протестиращите по темата във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 06 Юни 2020 13:14
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net