Етичната комисия към Общински съвет - Русе: Елеонора Николова да бъде наказана със забележка /ВИДЕО/

By 09 Март 2020 Прочетена 1479 пъти 0

Със забележка да бъде наказан общинският съветник от СДС Елеонора Николова за гласуване с чуждо устройство на последното заседание на Общинския съвет в Русе.

Това е предложението на Етичната комисия, което трябва да бъде гласувано от местния парламент на предстоящата сесия на 19 март. Тя ще бъде излъчена НА ЖИВО по телевизия КИС 13Комисията по етика се свика от председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев, който е установил гласуването с чуждо устройство.

При гласуване по точка 3 от дневния ред на сесията се оказва, че своя вот е дал и общинския съветник Станимир Станчев /също СДС/. Той обаче не е бил в залата, а впоследствие неговото устройство за гласуване е било открито до Елеонора Николова.

Общинският съветник Елеонора Николова заяви на заседанието на комисията, че случият е разгледан в групата на СДС. От там признават за случилото се.


Междувременно по време на дискусията се появи и предложение да бъде наложено наказание на цялата група. Идеята дойде, след като стана ясно, че гласуването с чуждо устройство не е било единственото нарушение. Преди заседанието в присъствения лист някой от общинските съветници е разписал отсъстващия Станимир Станчев, който се присъедини към работата на местния парламент около 50 минути след началото на заседанието. 

Накрая Комисията по етика одобри персонално наказание за Елеонора Николова под формата на забележка.

Пълен запис от последното заседание на Общински съвет - Русе може да видите на ТОЗИ ЛИНК!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 09 Март 2020 19:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net