Галин Григоров и Искрен Веселинов инспектираха ремонтите на пътища в област Русе

By 28 Февруари 2021 Прочетена 2408 пъти 0
Галин Григоров и Искрен Веселинов инспектираха ремонтите на пътища в област Русе Галин Григоров и Искрен Веселинов инспектираха ремонтите на пътища в област Русе снимка: Областна администрация - Русе

Качеството и напредъка на ремонтите на пътищата в Русенско инспектираха областният управител Галин Григоров и депутатът Искрен Веселинов, който е и председател на парламентарната комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление.

Припомняме, че благодарение на усилията на областния управител Галин Григоров и народните представители средствата за ремонт на пътищата в региона се увеличиха близо три пъти през последните няколко години. Поетапно бяха рехабилитирани около 70% от пътя между Русе и Велико Търново. Започнаха ремонтни дейности и по още един проблемен участък, а именно този между Русе и Кубрат, който не беше основно ремонтиран повече от 20 години.


През 2018-та беше извършен ремонт и на осветлението на Дунав мост. Сред основните постижения е и осигуряването на финансиране за изграждане на магистрала Русе – Велико Търново, като в момента е в ход възлагателна процедура за първите два лота.

Бяха извършени и превантивни ремонти на пътищата между Сливо поле и Борисово в посока Черешово, Ветово – Сеново, както и гара Бяла – Ценово. Направен е и ремонт на пътя между Бяла и Копривец. Вече има и изготвен проект за започване на ремонтни дейности на пътя Мечка – Новград – Свищов, като такива са вече факт по трасето Новград – Джулюница.

Само преди дни областният управител се запозна и с новата организация за преминаване през ГКПП "Дунав мост", където от 13 февруари на румънска територия работи нов терминал, разделящ лекотоварния от тежкотоварния трафик. Именно Григоров беше сред хората, които най-активно настояваха това да се случи и по този начин да се улесни преминаването от България в Румъния. Сега на влизане в северната ни съседка вече има 13 ленти, като 7 са предвидени за коли, микробуси и автобуси, а шест за товарни автомобили. До преди функционираха общо 7 ленти,  като 4 от тях бяха за леки автомобили, а 3 за товарни.


Галин Григоров и Искрен Веселинов обсъдиха и бъдещите инфраструктурни приоритети за областта. Сред тях са ремонтът на Дунав мост, за който преди дни от Агенция "Пътна инфраструктура" стартираха обществена поръчка.

Не по-малко внимание ще бъде отделено и на ремонта на пътища в цялата област. Сред тях са Ценово – Обретеник, третокласният път Русе – Иваново – Две могили – Бяла от км. 22+200 до км. 51+460, извършването на основен ремонт на Дъговия мост, както и много други.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 28 Февруари 2021 14:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net