Изграждането на канализацията в "Средна кула" и "Долапите" започва още през тази година?

By 28 Февруари 2019 Прочетена 1661 пъти 0
Проектобюджетът за каналзиацията на двата квартала е 26 милиона лева Проектобюджетът за каналзиацията на двата квартала е 26 милиона лева снимка: КИС 13

Още през тази година се очаква да започне изграждането на канализацията на русенските квартали "Средна кула" и "Долапите".

Проектобюджетът за дейностите в двата квартала е 26 милиона лева. Те са част от големия воден проект на Русе за над 130 милиона лева, финансиран по оперативна програма "Околна среда".

С тези средства ще се подменят чугунени водопроводи, ще се реконструират канализационни колектори, главни и второстепенни водопроводни клонове и съществуващи довеждащи водопроводи. По-голямата част от средствата са предназначени за подобряване и модернизиране на водопроводната мрежа в Русе.

Минимум три месеца ще продължи процедурата за оценка на проектното предложение от управляващия орган на оперативната програма. Най-вероятно още тази година ще стартират два от лотовете – за централна градска част на Русе и кварталите "Средна кула" и "Долапите".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 28 Февруари 2019 15:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net