fbpx

Комисията по екология в Русе се събира извънредно заради завод за балони и презервативи

By 22 Октомври 2021 Прочетена 1017 пъти 1 comment
Комисията по екология в Русе се събира извънредно заради завод за балони и презервативи Комисията по екология в Русе се събира извънредно заради завод за балони и презервативи снимка: Община Русе

Постоянната комисия по Екология към Общински съвет – Русе ще заседава извънредно. А причината е изнесената в местни медии информация относно завода за производство на балони, ръкавици и презервативи "ДД Логистика" ЕООД с едноличен собственик Красимир Даков и управител Борислав Даков.

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев е категоричен, че разминаванията между РИОСВ, Община Русе и дружеството с инвестиционни намерения "ДД Логистика" по отношение на изграждането на инсталация за производство на няколко вида латексови продукти, трябва да бъдат проверени относно тяхната законосъобразност, а действията да бъдат "максимално бързи".

Пазарджиев настоява общинските съветници, членове на комисията по Екология, да установят всички възможни причини, които биха довели до замърсяване на околната среда и атмосферния въздух, а след това те да бъдат описани като официално становище. Това е в правомощията на комисията.


Очаква се изпълнителният директор на "ДД Логистика" да премине процедура по оценка на въздействието на околната среда (ОВОС), а след това Регионалната инспекция да вземе решение дали може да се справи с потенциалните източници на замърсявания, които според публикации в медиите, поне на този етап, са три.

На предстоящото извънредно заседание ще бъде поканен и директорът на РИОСВ – Русе Анатоли Станев, който ще има възможност да обясни защо всички документи, свързани с дружеството "ДД Логистика", са подписвани само и единствено по времето, когато той е бил в отпуск или командировка.

Извънредното заседание на постоянната комисия по Екология ще се проведе на 25 октомври, понеделник, от 16:00 часа, в заседателната зала в сградата на Община Русе при спазване на всички противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 22 Октомври 2021 12:05
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net