ВИДЕО: НАП и болниците в Русенско ще разясняват за здравноосигурителните права на гражданите

By 03 Февруари 2022 Прочетена 1282 пъти 0

Офисът на НАП в Русе и всички болници в региона започват съвместно да разясняват здравноосигурителните права на гражданите.

В тях ще се разпространява актуализирана брошура, за да се достигне до по-широк кръг от хора, потребители на здравни услуги.

Целта е да бъдат информирани потребителите кога здравноосигурителните им права могат да бъдат прекъснати, как да ги възстановят и къде да проверят здравния си статус.

Причината за това е, че все още не е приет държавният бюджет и не са увеличени минималният и максималният осигурителен доход. Така те се запазват съответно 650 и 3000 лева.

РЕКЛАМА


Всички, за които възниква задължение сами да внасят здравните си вноски, подават в НАП декларация Образец 7. Тя се подава електронно с персонален идентификационен код на НАП, електронен подпис или в офиса на приходната агенция по постоянен адрес. Санкцията за неподаване на тази декларация е от 500 до 1000 лв.

Гражданите могат да направят справка за здравноосигурителния си статус, както и да проверят периодите без данни за здравно осигуряване, чрез електронната услуга на НАП.

Вижте повече подробности във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Февруари 2022 17:27
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net