Новите случаи в Русенско: Новозаразените с COVID-19 са във всички общини, освен Две могили

By 31 Октомври 2020 Прочетена 3649 пъти 0
Новите случаи в Русенско: Новозаразените с COVID-19 са във всички общини, освен Две могили Новите случаи в Русенско: Новозаразените с COVID-19 са във всички общини, освен Две могили КИС 13

132 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За съжаление това е пореден антирекорд по брой заразени за региона. Предходният такъв беше обявен вчера, когато само за предходните 24 часа болните от коронавирус в Русенско достигнаха 130 души.

Сравнявайки числото на новозаразените с това във всички останали области излиза, че за денонощието област Русе се нарежда на пето място по брой заразени веднага след София (столица), Пловдив, Варна и Благоевград. След Русе е област Стара Загора, а с най-малко нови болни е Видин – 13.


От новорегистрираните 132 случая на коронавирусна инфекция в областта 129 остават на домашна изолация, а трима са хоспитализирани. Най-много - 115, са случаите в община Русе. По няколко случая са установени и в другите общини от областта, с изключение на Две могили, където от началото на пандемията случаите са 12.

За изминалото денонощие още един човек е починал. Става дума за 64-годишна жена от Русе, за която няма данни да е била с придружаващи заболявания. Тя е била с положителен PCR тест за COVID-19 и съответно е била приета на болнично лечение в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе". Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалата.


От началото на пандемията до днес с положителен PCR тест за коронавирус от областта са починали 36 души на възраст между 50 и 91 години. За денонощието няма новоизлекувани, което означава, че оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско остават 474.

С установените случаи диагностицираните с COVID-19 от началото на пандемията достигнаха 1395, като активните случаи са 885. Към момента 109 души с коронавирус са на болнично лечение, а останалите 776 са под домашна изолация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Събота, 31 Октомври 2020 14:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net