Област Русе е втора по брой новозаразени с COVID-19 в страната

By 03 Януари 2021 Прочетена 1560 пъти 0
Област Русе е втора по брой новозаразени с COVID-19 в страната Област Русе е втора по брой новозаразени с COVID-19 в страната графика: КИС 13

Област Русе е на второ място по заболеваемост от COVID-19 в страната през последното денонощие.

Информацията идва на фона на сравнително ниския брой новозаразени с коронавирус за ден - 23 души.

Повече заразени са установени единствено в София (столица). След Русе се се нареждат областите Плевен, София (област) и Варна, като е необходимо да бъде отбелязано, че разликата в заболеваемостта между областите е с по един-два случая. Без нови случаи за изминалите 24 часа са областите Кърджали и Търговище.


Болшинството от новите случаи в област Русе са от най-голямата община, а именно Русе, където са установени 19 новозаболели. От останалите четири новозаразени трима са от община Бяла и един от Ветово. В населените места от общините Борово, Две могили, Иваново, Сливо поле и Ценово няма новозаболели.

Същевременно с един по-малко са оздравелите отколкото заразените с коронавирусна инфекция в областта за последното денонощие. По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа на територията на област Русе излекуваните са 22-ма. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско достигнаха 7319, а излекуваните 6095. Активните случаи са 852. Запазва се и тенденцията за спад на намиращите се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 224 души, като 28 от тях са в реанимация.


За последното денонощие е починал още един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 372-ма, като те са на възраст между 27 и 98 години. 226 от тях са мъже, а останалите 146 са жени.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Неделя, 03 Януари 2021 14:16
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net