fbpx

Община Русе започва кампания за безплатно чипиране на кучетата /ВИДЕО/

By 10 Февруари 2021 Прочетена 996 пъти 0

Община Русе започва кампания за безплатно чипиране и регистър на домашните кучета от началото на март.

Собствениците да направят това в амбулаторията на Общинския приют за животни.

Капацитетът на приюта е 450 кучета и 30 котки. Досега там се чипираха само безстопанствените животни, но за да се поднови регистърът на домашните кучета, от Общината призовават всички собственици, които все още не са чипирали четириногите си любимци, да го направят безплатно в приюта.

В приюта може да се извърши и безплатна кастрация на домашното животно при желание от собствениците, които в този случай се освобождават от такса. Единственото условие е кучето да има поставена валидна годишна ваксина и здравна книжка.


Около 50 кучета на месец се осиновяват. Основно в чужбина – Германия, Холандия и Австрия. Осиновяването е напълно безплатно, а животните са кастрирани, обезпаразитени и ваксинирани. Собствениците получават своя нов домашен любимец с ветеринарно-медицински паспорт и поставен микрочип.

От приюта призовават русенци да са отговорни към животните и да си вземат куче само, в случай че имат възможност и условия да го гледат.

Вижте повече във видеото.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 10 Февруари 2021 16:20
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.