Опашките от камиони "изчезват" от пътя за Мартен до две седмици /ВИДЕО/

By 05 Февруари 2020 Прочетена 1231 пъти 0

Тежкотоварните автомобили, които изчакват на пътя Русе – Силистра, за да минат през Дунав мост, ще се редят в двукилометров участък от булевард "България". Очаква се новата организация на движение да стане факт до две седмици.

Съвсем скоро ще бъде обособено място за спиране и изчакване за повече от 120 камиона на международното шосе в Русе. Очаква се това да реши проблема със задръстванията в района на Дунав мост и да не се създават предпоставки за инциденти по пътя за Силистра в участъка до Мартен.

На мястото, предвидено за буферен паркинг, ще бъдат поставени указателни табели и светофарни уредби, които да регламентират пропускането на товарни автомобили към границата. Ще има и дежурни екипи на Пътна полиция, които заедно с помощта на Специализираното звено за контрол, охрана, обществен ред и сигурност към Община Русе /КООРС/ ще съблюдават за спазването на нововъведените правила.


Освен всичко това ще бъде разчистен и участък по булевард "България" след пожарната, където ТИР-овете също ще могат да спират при необходимост.

Областният управител Галин Григоров поясни, че няма да бъде въвеждано ограничение на скоростта от 50 км./ч. в участъка Русе - Мартен, каквато идея имаше заради последния инцидент, при който загинаха двама младежи.

Именно предпоставките за инциденти, накараха Общината да затвори всички места, където се извършва обратен завой в нарушение на поставените знаци. Оставена е една просека, която ще бъде разширена, за да могат да минават напряко ленейките на Спешна помощ.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Февруари 2020 18:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net