Проект за създаване на практически умения на студентите чрез платформата PLEGGI започна Русенския университет

By 23 Март 2023 Прочетена 511 пъти 0
Проект за създаване на практически умения на студентите чрез платформата PLEGGI започна Русенския университет Проект за създаване на практически умения на студентите чрез платформата PLEGGI започна Русенския университет снимка: Русенски университет "Ангел Кънчев"

Днес, 23.03.2023г., в Русенския университет бе даден старт на инициативата HR: Rush for practice, чиято цел е да подготви студентите от Факултет "Бизнес и Мениджмънт" за професията специалист "Човешки ресурси" (ЧР), чрез решаване на реални казуси.

От името на ректорското ръководство и академик Христо Белоев – ректор на Русенския университет, доц. д-р Калоян Стоянов, директор на Кариерния център на Университета, поздрави участниците и пожела успех в работата им.

Доц. д-р Емил Коцев, ръководител на екипа на Русенския университет даде старт на проекта, а Цветелин Георгиев, представител на Pleggi и ментор на студентските екипи, разясни условията и даде думата за представяне на участващите фирми.

КИС 13 е във Viber!

РЕКЛАМА

 

В рамките на един месец, студентите сформират екипи по двама и трябва да изпълнят "Предварителен подбор на кадри за реални отворени позиции на съществуващи компании, използвайки платформата Pleggi".ЧР екипите ще търсят кандидати на база критериите по заданието за съответната позиция, с което ще подпомогнат компанията в нейния подбор, ще развият много нови умения и ще "влязат в обувките" на ЧР специалистите.

Ползите за участващите компании ще бъдат, че ще получат информация за всички кандидати, набрани от студентските HR екипи, както и доклади с конкретни действия, анализи и използвани методи по заданието, придружени от предложение за нова обява за конкретната позиция спрямо поколение Z. Участието им в инициативата ще им донесе брандирани материали в социалните мрежи.

Кампанията е реално проявление на диалога Университет – Бизнес и е пример за печеливша ситуация за всички участници. Да пожелаем успех на участниците в проекта, резултатите от който ще проследим след един месец.

 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net