Проектобюджетът на Община Русе е близо 83 милиона лева

By 27 Ноември 2015 Прочетена 1975 пъти 0

Проектобюджетът на Община Русе за 2016 е за близо 83 милиона лева. Сумата е без преходните остатъци от тази година.Планират се увеличени стойности при съпоставимост с първоначалния бюджет за 2015. Днес се проведе и обществено обсъждане на проектобюджета в пленарна зала. 

За местните дейности са предвидени около 40 милиона лева, за държавните 42,6 милиона и над 3 милиона ще бъде капиталовият бюджет. Приоритет ще бъде успешното приключване на важни инфраструктурни проекти и усвояване на Европейски средства в новия програмен период до 2020. 

Заложено е привличане на стратегически инвеститори в екологично чисти и високотехнологични сектори. Предвижда се размерът на местните данъци и такси да се запази. Инвестиционната програма включва обновяване и модернизиране системата за улично осветление, електрическо захранване на кея, ремонт и изграждане на детски и спортни площадки, благоустрояване и озеленяване на междублоковите пространства. В проектобюджета е заложена висока събираемост на собствените приходи.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net