В Русе разкриват 4 реанимационни легла за лечение на деца с тежък COVID-19

By 15 Октомври 2021 Прочетена 1245 пъти 0
Разкриват 4 реанимационни легла за лечение на деца с тежък COVID-19 Разкриват 4 реанимационни легла за лечение на деца с тежък COVID-19 снимка: КИС 13

Четири реанимационни легла за лечение на деца с COVID-19 бяха разкрити в Университетска болница "Канев" в Русе.

Това стана ясно от проведен преди минути разговор между областния управител на Русе Борислав Българинов и изпълняващия длъжността директор на Регионалната здравна инспекция д-р Искра Генева.

Така лечебното заведение е в готовност да приема и лекува деца с коронавирусна инфекция, които са в тежко състояние, налагащо интензивни грижи.


Засега в УМБАЛ "Канев" няма деца, имащи необходимост от това да преминат на командно дишане. В най-голямата болнична структура в региона се лекуват 7 деца с 
COVID-19, като най-малкият пациент е едва на пет месеца.

Леглата са разкрити във връзка със заповед на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров, свързана с повишената заболеваемост сред подрастващите. УМБАЛ "Канев" е и единственото лечебно заведение в Русе, разполагащо с профилирано детско отделение.

Общият брой на леглата за лечение на пациенти с коронавирусна инфекция в региона вече е 328, като 263 от тях са за неинтензивно лечение. Реанимационните легла са 65, от които 61 са за интензивни грижи за хора над 18-годишна възраст. Най-много неинтензивни легла има в УМБАЛ "Канев" – 111, а най-много реанимационни в другата университетска болница "Медика" – 41.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Октомври 2021 19:32
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net