fbpx

Роди се първо за Русе бебе на украинка, бягаща от войната

By 29 Март 2022 Прочетена 1602 пъти 0
Роди се първо за Русе бебе на украинка, бягаща от войната Роди се първо за Русе бебе на украинка, бягаща от войната снимка: УМБАЛ "Медика" - Русе

Първо бебе на украинка, пристигнала в Русе, бягайки от родината си заради военните действия там, проплака тази сутрин в УМБАЛ "Медика".

Момченцето се е родило в 04:58 часа тази сутрин, след като водите на майката изтекли по-рано от планираното. Бебето е с тегло 3040 гр. и е с ръст 48 см.

Екипът на отделението, участвал в израждането, се състои от д-р Джордже Стойнев /акушер- гинеколог/, д-р Никола Щерев /неонатолог/ и акушерките Сабриева и Реджебова от отделението по "Акушерство и гинекология".

Терминът на майката е бил за 13 май 202 година, като въпреки преждевременното раждане, за момента и майката и детето и се чувстват добре, казаха от лечебното заведение.

РЕКЛАМА


Това е второ дете за 29-годишната Юлия Лисниакивска. По-голямата и дъщеря Иванна, която е на 7 години, е била настанена на 25 март в отделение по Хирургия на УМБАЛ "Медика" заради остър апендицит и вече се възстановява след операция.

В момента в лечебното заведение се следят още пет бъдещи майки, които скоро трябва да родят своите рожби.

От началото на военния конфликт през Отделение по Спешна медицина на УМБАЛ "Медика" са били прегледани 13 възрастни и 3 деца. 6 от възрастните са приети за лечение в COVID структурата на болницата.

От ръководството на лечебното заведение напомнят на всички украински граждани, че с Решение №144 на Министерски съвет от 10 март 2022 е предоставена временна закрила на разселените лица от Украйна. Тя се предоставя от 24 февруари за срок от една година и се получава с изрично волеизявление, но не по-късно от 31 март.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net