Русенският университет бе сред организаторите международна конференция по ерготерапия в Румъния

By 18 Юли 2017 Прочетена 1242 пъти 0
В края на събитието Русенският университет бе удостоен от висшето училище в Бакъу с почетен диплом за изключителни заслуги и принос в развитието на ерготерапията в Румъния В края на събитието Русенският университет бе удостоен от висшето училище в Бакъу с почетен диплом за изключителни заслуги и принос в развитието на ерготерапията в Румъния Русенски университет "Ангел Кънчев"

Русенският университет бе съроганизатор на първата международна конференция по ерготерапия.

Форумът се проведе в град Бакъу и премина под мотото „Ерготерапия – настояще и бъдещи перспективи“, като той бе инициатива на Университета „Василие Александри“ в Бакъу и Русенския университет „Ангел Кънчев“, съвместно с Румънската професионална асоциация на ерготерапевтите и Асоциацията на българските ерготерапевти.

В конференцията взеха участие повече от 150 университетски преподватели, както и представители на голям брой национални и местни здравни и социални институции.

В научната програма бяха включени пленарни сесии, доклади и 4 уъркшопа, ръководени от преподаватели от Финландия, Холандия, Румъния и САЩ. Беше отчетена необходимостта от включването на ерготерапевти в мултидисциплинарните екипи, които участват в процесите на деинституционализация и реформиране на социалните услуги. Това би дало възможност за осигуряване на пълноценно участие на хора с двигателни затруднения в обществения живот.

В края на събитието Русенският университет бе удостоен от висшето училище в Бакъу с почетен диплом за изключителни заслуги и принос в развитието на ерготерапията в Румъния.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net