Само най-малките ученици в Русенско остават класните стаи /ВИДЕО/

By 11 Ноември 2020 Прочетена 1331 пъти 0

От утре до 20 ноември включително се спират всички присъствени учебни занятия за учениците от 5 до 12 клас в област Русе.

Това стана ясно на брифинг след извънредно заседание на Областния оперативен щаб.

Причината за това решение е рекордният брой заболели за изминалото денонощие, натиска върху здравната система, както и поради опасенията, че заболелите са още повече от обявеното, заяви в.и.д. областен управител на Русе Свилен Иванов.


Също така се дава възможност на кметовете на общините, при високи или повишаващи се стойности на заразените лица в детските градини, със заповед да определят за период не по-дълъг от три седмици временно неприлагане на принципа на задължителност на посещение в общината или населено място до подобряване на епидемичната ситуация.

Сериозен остава и проблемът със заболеваемостта при педагогическия персонал и служители в учебните заведения. Междувременно продължава и натискът върху здравната система в областта, поради липсата на легла и недостигът на медицински персонал, заяви още в.и.д. областен управител на Русе Свилен Иванов.

Днес са разкрити още 15 COVID легла, с което общият им брой в областта става 276. Към момента пациентите с коронавирус в Русенско са 297.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 11 Ноември 2020 17:25
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net