Шест рисунки ще украсят календара на Българо-румънския детски фонд за 2020 година

Те бяха избрани от тричленно жури, което оцени подадените творби в конкурса "На брега на реката" Те бяха избрани от тричленно жури, което оцени подадените творби в конкурса "На брега на реката" снимка: КИС 13

Шест рисунки ще украсят календара на Българо-румънския детски фонд за 2020 година.

Те бяха избрани от тричленно жури, което оцени подадените творби в конкурса "На брега на реката", обявен от Фонда.

Церемонията по награждаването се състоя на корабчето "Русчук", където децата, заедно с техните ръководители и родители успяха да видят Русе от румънския бряг на реката.

На класираните на първите места бяха връчени грамоти и предметни награди, а всички участници получиха сертификати за представянето си в конкурса. В него се изявиха ученици на възраст от 7 до 13 години от България и Румъния, като най-много бяха русенските автори.

Първо място спечели рисунката на Виктор Недялкова, второто е за Петя Димитрова, а творбата на Елица Любенова е класирана на трето място. Следващите трима автори, чиито рисунки ще се използват за календара са Ивайла Богданова, Мира Джафер и Руслан Рашков.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 03 Юли 2019 15:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.