Случаят на COVID-19 в детска градина в Русе: Контактните лица са 27 /ВИДЕО/

By 23 Септември 2020 Прочетена 2694 пъти 0

27 са установените до този момент контактни лица на обявения през вчерашния ден случай на заразена с коронавирус 58-годишна учителка от детска градина "Звездица" в Русе. Сред тях са и 25 деца, които са под домашна карантина.

По данни на Регионалната здравна инспекция, последният работен ден на учителката е бил петък, 18-и септември. Първите й симптоми са появили два дена по-късно, като те се изразявали в отпадналост и повишена температура до 38 градуса. Поради това жената решила да си направи PCR тест в частна лаборатория, който показал, че 58-годишната жена е положителна на коронавирус.


Състоянието й не налага хоспитализация и засега тя остава под домашна изолация. Паралелно се провежда епидемиологично проучване, като до момента са установени 27 контактни лица, които също са поставени под карантина у дома. Става дума за 25 деца, една хигиенистка и една учителка. PCR тестове ще бъдат правени само на хората, проявили някаква симптоматика. Понастоящем става дума за 8 деца от детската градина и още 2, които не са от там, но са контактни на болното лице.

Припомняме, че вчера бяха обявени още двама ученици в Русе с положителни проби за коронавирус. Единият е от 11 клас в Професионалната гимназия по промишлени технологии, който досега не е посещавал учебни занятия и няма контактни лица от училището. Другото момче е в 9 клас в Национланото училище по изкуствата. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 23 Септември 2020 17:03
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net