fbpx

Служебното правителство отпусна 3 милиона за буферен паркинг в района на Дунав мост

By 08 Ноември 2021 Прочетена 1027 пъти 0
Служебното правителство отпусна 3 милиона за буферен паркинг на Дунав мост Служебното правителство отпусна 3 милиона за буферен паркинг на Дунав мост снимка: Община Русе

С постановление 376 от 5 ноември служебното правителство отпусна 3 млн. лв. за строителството на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе.

Решението на Министерския съвет бе взето вследствие на активните контакти на кмета Пенчо Милков с премиера Стефан Янев и регионалния министър Виолета Комитова.

Средствата ще бъдат използвани за реализиране на мащабен проект в общински имот, разположен в непосредствена близост до бул. "България". Теренът, където ще бъде изграден буферният паркинг, е с обща площ 163 дка. В момента общинските служители го подготвят за стартиране на строителните дейности, за да могат възможно най-скоро тежкотоварните автомобили да използват паркинга.

ПЛАТЕНА РЕКЛАМНА ПОЗИЦИЯ


Поради мащаба на терена, за цялостното му асфалтиране ще бъдат необходими още средства, поради което общинската администрация обмисля възможността за публично-частно партньорство. Още днес кметът на Русе Пенчо Милков ще разговаря и с представители на бизнеса, които имат интерес да съдействат за изпълнението на важния проект.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе преминават 867 000 тежкотоварни автомобила, затрудняващи ежедневно трафика в изходните точки на града.

Решаването на проблема е един от приоритетите в програмата за управление на кмета, тъй като засяга хиляди русенци, а през годините за него не е било търсено и предвиждано трайно решение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 08 Ноември 2021 12:11
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net